Sporten om gewicht te verliezen

Ga je sporten, dan is het niet zo dat elke sport zich even goed leent om af te vallen. Er zijn in elk geval een paar sporten waarvan het zeker is dat ze je gaan helpen met afvallen. We hebben het hier over de sporten hardlopen en over zwemmen. Wil je 10 kilo afvallen, dan zullen deze sporten zich hier uitstekend voor lenen, want met beiden wordt je in staat gesteld om veel calorieën en uiteindelijk ook vet te gaan verbranden en dat is natuurlijk je doel hier.

Zwemmen en afvallen

Als je met veel overgewicht te kampen hebt is zwemmen waarschijnlijk de meest toegankelijke sport om te gaan doen om te bewegen. Met zwemmen bepaal je namelijk zelf je tempo en hoef je helemaal niet hard te gaan om calorieën te verbranden. Daarnaast is zwemmen voor de meeste mensen die zwaarlijvig zijn toch een sport die goed is vol te houden. Daarnaast kun je je tempo natuurlijk blijven opbouwen en zul je je dus ook steeds meer en meer fitter gaan voelen, wat ook het plezier in het leven ten goede zal komen door alle extra energie die je ervan krijgt.

Hardlopen en afvallen

Hardlopen zal voor veel mensen met overgewicht een stuk zwaarder zijn dan zwemmen. Hiermee kun je echter ook heel veel calorieën verbranden, maar het is vaak maar voor korte duur vol te houden. Dit geldt zeker op het begin. Zwemmen is wat dat betreft vaak toch beter en makkelijker vol te houden. Het lijkt dan ook het meest logische om te gaan zwemmen. Neem een vriend of vriendin mee en spreek bijvoorbeeld af om 1 maal per week baantjes te gaan trekken. Ga je alleen sporten, dan zul je sneller geneigd zijn een keertje over te slaan dan wanneer je samen met nog iemand gaat. Probeer dus altijd samen met een ander te gaan sporten. Op deze manier zul je het ook als leuker ervaren.

Previous post:

Next post: